2010. július 27., kedd

Amla olaj

Név: Dabur Amla Hair Oil
Ár: kb 2400 Ft
DE! itt 1950 Ft :) --> link: garuda trade webshop

"A DABUR Amla hajkondicionáló olaj a legtisztább növényi és ásványi olajokból tradicionálisan kialakított, és tudományos vizsgálatokkal igazolt hatású hajerősítő olaj. Az Amla gyógynövény gyümölcsének természetes hatóanyagai a hajgyökerek táplálása útján lassítják a haj öregedését és a korai őszülést. Segíti a haj növekedését kisgyermekeknél, de hatékony kemoterápiás kezelések miatt kihullott haj regenerálásban is.

Az olajok táplálják a hajgyökeret, a fejbőrt, és csodálatos fényt adnak a hajnak, védőréteget képezve minden egyes hajszálon, védve azokat az időjárás viszontagságaitól is. A földimogyoró olaj természetes E-vitamin forrás, amely táplálja a fejbőrt, erősíti a hajgyökereket, kellemes, könnyũ illata egész napra friss érzést biztosít.

Összetétel: ásványi olajok, szezámolaj, mogyoró-olaj, mustár-olaj, az Amla gyümölcs olajkivonata, színező anyagok: sárga (CL12700), zöld (CI61565), vörös (CI12150); parfüm, antioxidáns, TERT. Butylhydroquinone (TBHQ).

Felhasználási javaslat: Hajmosás előtt masszírozzuk az olajat a fejbőrbe (még száraz hajnál). Hagyjuk hatni a fejbőrön kb. 2–3 óráig, majd alaposan mossuk meg a hajunkat- lehetőleg DABUR gyógynövényes samponnal -, és végül bő vízzel öblítsük le.

Figyelmeztetés! Az olaj csak külsőleg alkalmazható!

link

Közismert név: Indiai pöszméte, amla

"Az amla szó savanyút jelent, a dhátrí szó pedig anyát, vagy nővért jelent, arra utalva, hogy az amla a legjobb gyógyító. A Chyawanaprash alapvető alkotóeleme. Ez a lekvár az ájurvéda elsődleges fiatalító elixírje, különösen a tüdőre a három dósára és a szaporítószervekre hat. Az amla csökkenti a a bélrendszeri gyulladásokat, elősegíti az emésztést és erősíti a szívet. .. link (atmacenter.hu)

Megjegyzés:
Most ismerkedem az ájurvédával, ezért megvásároltam az olajat. (Tesco, biobolt) Azonban, oda kellett adnom mutternak, mert a doboz felirata szerint a rendszeres, illetve hosszas használat során a haj sötétebb árnyalatúra változhat.
Ha jól emlékszem 2-3 teáskanállal kell felkenni, legalább 1 órát hagyjuk rajta a száraz hajon, de 2-3 óráig is állhat rajta, és heti 3 alkalommal használjuk. (Ja, paraffint is tartalmaz - a felirat szerint -, tehát nem 100% natúr kozmetikum)

Kipróbáltuk, a színe szép, sárgás selymes zöld, ám kicsit büdös :(. Masszív ... "zöld-szaga" van :), főleg néhány óra elteltével. Szerintem nem kellemes, de ... talán nem zavarna, ha a hajszínemet nem félteném - a félparókámmal elég kritikus volna az esetleges színváltozás :)