2011. január 27., csütörtök

Mérés - TrichoScan

Ez a diagnosztikai módszer a digitális dermatoszkóp és a számítógép segítségével biztosít információkat. A trichogramm megmutatja, hogy a hajszálak hány százaléka van növekedési ill. nyugvó fázisban.
A vizsgálathoz ujjbegynyi területen levágják a hajat, majd  3 nap elteltével megfestik. A festett hajszálakat a kamera detektálja és a szükséges számításokat elvégzi. (megszámolja az adott területen levő hajszálakat, mutatja a piheszőrök %-os értékét, nyugvó/növekedési fázisban lévő hajszálak arányát. Ha a nyugvó fázisban lévő hajszálak aránya nagyobb 15%-nál, gócra lehet gyanakodni...)
Mérni lehet (link) a hajszálak átmérőjét, a haj sűrűségét/cm2,  a hajnövekedés ütemát (mm/nap)
A vizsgálat ára: 12 000 Ft

Állítólag a kiváltó okra is következtetni lehet, de főleg arra lehet alkalmas, hogy mérjük, mennyire haladunk sikeresen, használ-e egyáltalán az alkalmazott hajkúránk? (feltételezve, hogy a mintát ugyanonnan nyerik)
link  
-->  itt a hajkezelési módszer: mezoterápia és lézer / 6 hét - heti 20ezer Ft (megj.: a mezoterápia módszerével kapcsolatban számos aggály merült fel különböző fórumokon)

ez az első olyan eszköz, amellyel pontosan nyomon tudjuk követni, az adott hajhullás elleni kezelések eredményességét, vagy eredménytelenségét. Nem csak a vizsgált terület hajszál számainak növekedését, hanem a hajszálak anagen/telogen arányának és a szálak vastagságának a változását is. Nem véletlen hogy egyre több klinikai vizsgálatban alkalmazzák, az adott eljárás vagy termék hatékonyságának objektív mérésére.

2011. január 23., vasárnap

Thymuskin

Thymus = csecsemőmirigy 

Ma Svédországban és a Föld sok más országában — Angliában, Franciaországban, Lengyelországban, Izraelben, Jugoszláviában — a timusz-terápia teljesen elismert gyógymód. Svédországban a timuszkivonatot receptre adják a gyógyszertárakban: hivatalosan engedélyezett gyógyszer. Csak Németországban kérdőjelezik meg mindig ezt a kezelést, pedig már régóta nem számít itt sem „outsider" módszernek ...(megj: nem látom, mikori a cikk)  link

-------------------- 

egy kis horror :) kozmetikuskepzes.hu: --> Szervkivonatos krémek: általában csecsemőmirigy-kivonatot, csontvelő-lép kivonatot, embrió-kivonatokat tartalmaznak. E készítmények növelik a bőr ellenállóképességét, gátolják a korai öregedést, puhává, simává teszik a bőrt. A csecsemőmirigy-kivonat Thymus. a csontvelő-lép kivonat Bogomoletz-szérum, az embriókivonatok Friss sejtek néven kerülnek forgalomba....
(poénból rákerestem a neten: tabletta formában hozzá lehet jutni 15 USD/50 tabletta. állati  eredetű., pl nyúl, borjú.....)

----------------------

 A hajkorona megőrzése kemoterápiás kezelés mellett link (Thymuskin tanulmány). (megj.: áll.lag a Thymuskin kifejezetten e célra készült). A Thymuskin (US) oldala: www.thymuskin.com


Alopecia androgenetica -->

- "Nőknél a kezelés végén 100 % gyógyulás következett be"(nem olvastam végig, de gondolom itt kemo/v betegség miatti hajvesztésről van szó
-  Betegség fennállása függvényében (hónap) --> "A régóta fennálló hajvesztés is eredményesen kezelhető! (67 % javulás)" (megj.: gondolom ez a mi esetünk. Itt már nem gyógyulásról, csak javulásról van szó és nem 100%-os arányban. A "javulás" elég tágan értelmezhető fogalom, de azért impozáns)
--------------------

A csecsemőmirigyről, mint szerv, összefoglaló!!! link
---------------------

Thymuskin® hajkúra GKL–peptid és -protein hatóanyagkomplexszel
Erős androgenetikai (öröklött) hajhullásnál, makacs korpaképződés esetén, az új hajszálak növekedésének serkentésére. 100 ml, 200 ml.


Thymuskin Gold sampon 100 ml 
Ár: 12 000 Ft (200 ml 17 000 Ft)
Erős androgén (öröklött) és betegségek következtében fellépő hajhullás ellen. Aktivizálja az új hajszálak növekedését. Sikerrel tesztelt GKL peptid- és protein hatóanyagkomplex. 
Megbízható német termék.(link)


Nagyobb kép
Thymuskin hajtonik 100 ml 
Ár: 13 200 Ft
Hatóanyagai aktivizálják az új hajszálak növekedését. Sikerrel tesztelt GKL peptid-protein komplex a hormonális és hirtelen fellépő hajhullás elleni küzdelemben. (link)

Thymuskin® kiöblíthető hajbalzsam  GKL–peptid és –protein hatóanyagkomplexszel
Tépett, töredezett és száraz vagy nagyon zsíros haj esetén használjunk kiöblíthető hajbalzsamot a hajkúra alkalmazása előtt. A GKL–csecsemőmirigy hatóanyagkomplexet avokadóolaj gazdagítja, mely a fejbőr zsírtartalmát szabályozza.


Thymuskin® hajpakolás GKL–hatóanyagkomplexszel
Ezt az új fejlesztésű terméket a Thymuskin® azért hozta létre, hogy a haj károsodását megelőzze és a meglévőket megszüntesse. A benne használt peptidekből, proteinekből, aminosavakból és vitaminokból álló GKL–04 hatóanyagkomplex megfelel a keratin építőelemeinek, ahogyan a hajban megtalálhatók. A hatóanyagok áthatolnak a károsodott, porózus helyeken, és védőréteget képeznek a hajszálakon.


Thymuskin® med hajkúragél  GKL-peptid és –protein hatóanyagkomplexszel
A nagyon erős androgenetikai (öröklött) hajhullás és korpa ellen. Aktivizálja az új hajszálak növekedését. 100 ml, 200 ml.
...

Thymuskin® GKL hajkészítmények

- a hajhullás megelőzésére
- kezdődő közepes és erős hajhullás esetén
- változókori erős hajhullás esetén
- új hajnövekedés aktivizálására
- korpa és fejbőrviszketés ellen
- a haj állapotának javítására és normalizálására.


A GKL-csecsemőmirigy hatóanyagkomplexet tartalmazó készítmények alkalmazása elismert módszer pl. a leggyakrabban fellépő öröklött, androgenetikus hajhullás sikeres megállítására. A csecsemőmirigy-peptidek és -enzimek A-, B-, E- és F-vitaminnal kiegészítve normalizálják az immunrendszert, és fontos növekedést serkentő anyagokkal látják el a hajgyökereket. Ezáltal kedvezően és hatékonyan befolyásolják a hajnövekedést és a haj állapotát

Az első siker általában 6-8 hét után tapasztalható, melyet a haj állapotának stabilizálása (hajszálak megerősödése és a természetes fény visszanyerése) mutat. Nagyon ritka, egyedi esetekben a hajhullás átmenetileg erősödhet. Ekkor olyan nyugvó fázisban lévő hajszálakról van szó, melyek a follikuláról már leváltak és gyorsan kilökődnek. Ez az állapot 2-3 hét után szabályozódik.
A nagyon erős hajhullás normalizálását rendszerint 9-12 havi kezelés után érjük el. Új haj növekedése legkorábban 12-18 havi kezelés után várható, amennyiben a kopasz felületek nem öregebbek 3-4 évnél és vannak még aktiválható follikulák.

Ha a Thymuskin® hajkészítmények használata mellett döntött, ne használjon más sampont, hajvizet vagy öblítőt! Ezek ugyanis a Thymuskin® pozitív hatását részben vagy teljesen semlegesíthetik, megszüntethetik! 
link
________________
megjegyzések itt: link