2011. február 18., péntek

Kecsketej

Kecsketejből készül szappan és a kecsketej fogyasztásra is alkalmas -  jó alternatívája a tehéntejnek.

Állítólag: "A kecsketejből nyert telítetlen zsírsavak nagyon hasonlóak a fejbőr által termelt zsírokhoz, így a fejbőrre kerülve könnyen beszívódnak az általuk szállított fontos hatóanyagokkal együtt. Így a tápanyagok eljutnak a bőr mélyebb rétegeibe is. A hatóanyagok felszívódnak, javul a mikrokeringés, a tápanyagfelvétel és a hajhagyma ismét élni kezd. Folyamatos tápanyagbevitel esetén elindul a hajnövekedés."
link
A Magyar Parlagi Kecske Klub :) oldala szerint : "A kecsketejben megtalálható a Q10 koenzim,és több mint 70 telítetlen zsírsav. Elektrolit tartalma gyulladáscsökkentő, ezért külsőleg használva alkalmas a bőrallergia, ekcéma és kiütések enyhítésére. Nemcsak magas az ásványi anyag tartalma, de megegyezik a bőr védőrétegében találhatóakkal, így a belőle készült szappanok mindennapi használat alatt sem szárítják a bőrt. Lúgos kémhatású, így visszaállítja a bőr normál PH- értékét."

A kecsketejben található legfontosabb anyagok:
Proteinek: Igen jól emészthető proteinek (albuminok, globulinok és kazeinek). Finom, egyenletes eloszlásuk miatt jobban emésztjük ezeket, mivel az enzimek könnyebben hozzájuk férnek. A kecsketej fehérjéi a gyomorban lágyra alvadnak. Nagyon kevés benne az alfa-s-1-kazein, ezért kevéssé allergén hatású.

2011. február 17., csütörtök

Hullikahajam.hu portál

Sziasztok!  Egy kis segítséget kérek. Említettem nemrég, hogy a hullikahajam.hu alatt portál indul a közeljövőben, webáruházzal.
A kezdeményezés lényege az, hogy olyan helyen lehessen vásárolni, ahol van lehetőség kérdezni is. Hogy olyanoktól lehessen vásárolni szégyenkezés nélkül (!), akik maguk is érintettek, használják a szereket, vannak tapasztalataik, ismerik a készítményeket. Felvesszük a kapcsolatot közvetlenül a gyártókkal, begyűjtünk minden olyan - kevésbé közismert - infót, amely tovább mélyíti ismereteinket a szerekről, hatóanyagokról. Megkeresünk bőrgyógyászokat, hagyományos és alternatív módszerekkel gyógyítókat, akikhez ajánlások útján jutunk el. Többek között a Ti ajánlásotok útján.
És ezúttal a pasikra is gondolunk, lesz egy külön felület a számukra, hisz őket is elég érzékenyen érinti a téma. Valamint, a legfájóbb pont: a gyerekek. Nem is tudjátok, hány kisgyerek szenved, mert elveszíti a haját és parókában jár kiskora óta!
Szeretnénk létrehozni egy Alapítványt, mely érdekeinket képviseli, amelyen keresztül segítséget lehet kérni és kapni, amely támogat, informál és közvetít.

Máris egy kérdés: léccó a  kanadai plasztikai sebész elérhetőségét meg tudjátok nekem adni?
info@hullikahajam.hu

Kérdés - kérés: parókakészítőket  keresek, akik térítés ellenében akár, házi "tanfolyam" keretében átadnák tudásukat a pepi- és parókakészítésről. Európai hajjal dolgozó profi pepikészítők, -varrók  jelentkezését várom, akikben fejlett az empatikus érzék, és nagy a szaktudásuk. Ha ajánlani tudtok ilyet, légyszi írjatok! info@hullikahajam.hu

Kérés-kérdés: fodrászüzleteket keresek, ahol leadhatóak lesznek (az üzletben történt hajvágás után) hajfonatok, copfok az Alapítványunk támogatására

Kérés-kérdés: támogatókat-szimpatizánsokat is keresek, akik a hosszú hajukat adományként felajánlanák az Alapítvány részére.
Ha tudtok ajánlani valamit, írjatok!  info@hullikahajam.hu


- A webáruházban olyan hajhullás elleni termékeket értékesítünk, amelyekben hiszünk (saját tapasztalatok ezt alátámasztják) és jó eredményekről számoltak be velük kapcsolatban mások.
- Nem tartunk olyasmit, amit bárki bárhol megvehet 
- Tartunk olyat, amelyeket jónak gondolunk, hiszünk, vagy ki  is próbáltunk, de kevésbé ismertek (kicsi a marketing büdzsé mögöttük),
- valamint külföldről hozunk be olyan nálunk még nem kapható termékeket, amelyeknek kint már jó a hírük.
Minden esetben a természetes összetevőket preferáljuk. 
Nem törekszünk nagy haszonra, de számítunk a vásárlások nagy számára és a vásárlók hűségére. Meg szimpátiájára :)

Nem csupán egy webshopról van szó. Lesz fórum, ahol kérdéseket lehet feltenni. Igyekszünk közvetíteni az érintettek (betegek) és a gyógyulást kínálók között. Lesznek rovatok, támogatók. És persze hirdetések ..
Nemsokára ....